Balkon

IJzeren balkonhek

ijzeren balkonhek

Een ijzeren balkonhek bestellen doe je eenvoudig online. Er zijn diverse partijen waar je terecht kunt voor een ijzeren balkonhekwerk. Ze komen voor in de meest uiteenlopen uitvoeringen en zijn ideaal om te gebruiken op een balkon.

Wat is een ijzeren balkonhek?

ijzeren balkonhek op maat

Met een ijzeren balkonhek wordt over het algemeen een balkonhekwerk gemaakt van staal bedoeld. Staal is stevig en stabiel en makkelijk te bewerken. Hierdoor leent het zicht het zich bij uitstek voor een balkonhek. Een balkonhek wordt om een balkon als valwering geplaatst. Het voorkomt heel kort door de bocht, dat je van een balkon naar beneden kunt vallen.

Meer lezen:

Voordelen ijzeren balkonhek

Het voordeel van een ijzeren balkonhek is dat staal makkelijk te bewerken is. Hierdoor zijn maatwerk oplossingen mogelijk. Daarnaast is staal voordelig. Dit is anders bij hekwerken van aluminium of RVS. Nadeel is wel dat staal snel kan roesten en een dergelijk balkonhek moet dan ook altijd behandeld worden. Dit om te voorkomen dat ze kunnen roesten.

Hekwerk op maat laten maken

ijzeren balkonhek op erker

Wil jij een balkonhek op maat laten maken? Dat kan! Er zijn diverse producenten van hekwerken die balkonhekken op maat kunnen maken. Ze hebben vaak een standaard assortiment waarop gevarieerd kan worden. Kijk gerust eens online rond en laat je inspireren door het aanbod balkonhekken.

Zelf plaatsen of laten plaatsen?

Je kunt een balkonhek over het algemeen relatief eenvoudig zelf plaatsen. Wat wel lastig kan zijn is het werken op hoogte. Laat het daarom bij voorkeur over aan een ervaren montage bedrijf. Zij werken met valbeveiliging en weten waar ze op moeten letten. 

Je houd misschien ook van..